Stævner / Er det dit første stævne

Er det dit første stævne

 

Her kan du læse lidt om, hvad du kan forvente til dit første stævne.  

Når man har løbet på rulleskøjter et stykke tid, kan man stille op til stævner i en række, der kaldes spirer.

Du skal huske at møde til træningen og konkurrencen, indmarch og præmieoverrækkelse. Du kan se, hvilken slags spirer du er under deltagerlisten, og hvornår du skal være på gulvet under programmet. Kom altid i god tid, da der kan være ændringer i programmet.

Du kan klæde om i klubben/til stævnet. Husk venligst:

  • Skøjter
  • Strømpebukser
  • Klubkjole
  • Din kjole, du skal have på til løbet
  • Evt. skøjtebeskyttere
  • Ting til at opsætte dit hår med.
  • Noget at drikke og evt. noget at spise

Skøjtekjoler

Du skal have din egen skøjtekjole på til konkurrencen. Klubbens medlemmer sælger brugte skøjtekjoler, men du kan også prøve at finde en brugt på dba eller guloggratis.  

Skøjtekjolen skal være udformet sådan, at den ikke skaber forlegenhed hos nogen. Kjolen må ikke være for nedringet eller vise nøgen mave. Der skal være "trusse" i dragten, som dækker bagdelen. Der skal være skørt på kjolen. Franskklippe trikoter eller trikoter, der er skåret højere end hoftebenet, er ikke tilladte at bruge. 

Er du en dreng, skal du have en dragt på med ærmer. Halslinien på dragten må ikke blotte brystkasse med mere end 8 cm. under kravebenet. Gennemsigtigt stof er ikke tilladt. 

Dit hår skal være sat op, så man kan se din nakke, og du skal have hudfarvede strømpebukser på. Rulleskøjtestrømpebukser kan købes i klubben for 100 kr. Strømpebukserne skal inden under skøjtekjolen. Du kan evt. have skøjtebeskyttere på, men dette er ikke et krav.

Indmarch

Til indmarch løber alle løberne ind på banen i samlet flok. Du skal her have en klubkjole på. Klubkjolen udlånes af klubben og afleveres tilbage efter stævnet. Du skal selv sørge for at få den på, inden der er indmarch. 

Dit løb

Du skal selv sørge for at skifte til din skøjtedragt, inden du skal ud på gulvet og løbe.

Når din gruppe skal løbe, hjælper din træner med, hvornår du skal ind på gulvet. Lad venligst være med at gå ud af hallen en halv time inden du skal ind, da trænerne så evt. ikke kan finde dig. Der kan være opvarmning sammen med træneren, inden du går på gulvet. Derudover er der opvarmning på gulvet, inden du skal løbe. Træneren hjælper med, hvornår du skal køre din rækkefølge. Når du er færdig med at køre din rækkefølge, kører du ud til træneren, som fortæller dig, hvordan det er gået, og herefter kan du rulle over til dine forældre.

Når du er på gulvet, løber du sammen med 1 eller 2 andre. Der bliver trukket lod om, hvem man skal løbe sammen med, den dag, du skal til stævnet, så du kan ikke vide på forhånd, hvem du skal løbe sammen med, og du kan heller ikke selv vælge, hvem du skal løbe sammen med.

Når du løber på gulvet, skal du vise alle de  øvelser, som du har lært. Selve rækkefølgen på øvelser man laver er lige meget. Det vigtigste er, at du når at få lavet så mange af de øvelser, som du kan huske. Det er en god idé at få lavet din egen rækkefølge, så det er lettere at huske alle de øvelser, du har tænkt sig at lave, men glemmer du din rækkefølge, gør det ikke noget, så løber du bare rundt og viser de øvelser du kan, indtil musikken stopper. Du skal løbe et pænt grundløb imellem øvelserne. Det vil sige, at du skal huske at holde armene oppe og strakt ud til siden og krydse det yderste frie ben ind over løbebenet med strakt frie ben og løbebenet bøjet. Du skal bruge hele gulvet, løbe den ene og den anden vej, ogdu må gerne også løbe baglæns, hvis du kan og lave øvelserne baglæns. 

Det er ikke tilladt af springe, når man løber i spirerrækken. 

Her er eksempler på, hvad du kan lave.

Blomst:

Hug

Kineser

Pistol

Flyver

Baglæns flyver

Svane

Baglæns svane 

Y

Hvis du falder, rejser du dig bare op og løber videre. Det gør ikke noget, at du falder. Det er der mange, som gør i alle rækkerne. Vi klapper af dig, hvis du falder, for at fortælle; "Det var flot, at du prøvede, kom hurtigt op igen".

Vi klapper generelt af alle vores klub-kammerater, og forventer, at du også er i hallen og klapper af dine klub-kammerater, når de løber.

Præmieoverrækkelse

Til præmieoverrækkelsen kan du vælge at have klubkjolen på eller det tøj på, som du havde på til opvisningen.

Både som forældre og løbere bakker vi hinanden op. Og vi bliver glade, hvis en af vores klub-kammerater er så heldig at vinde en medalje. Det kan godt være, at du synes, at du selv var meget bedre, men ønsk alligevel tillykke. Du kan altid brokke dig, når du kører hjem sammen med dine forældre.

Er det et lokalt stævne, er det en rigtig god ide at dine forældre melder sig til at hjælpe med mindre opgaver, da det er en god måde at lære sporten, løbere og andre forældre at kende.

Vi håber, du får et spændende stævne.

Næstved Idrætsforenings Rulleskøjteafdeling | Rolighedsvej 20, 4700 Næstved - Danmark