Info om Klubben


Rulleskøjtekunstløb dækker over disciplinerne figurløb, friløb, dans, solodans, parløb, 4-gruppeløb, show og formationsløb, dvs. stort set de samme discipliner, som man kender fra isskøjtekunstløb. I Danmark er der pt. 4 klubber - alle beliggende på Sjælland. 

Rulleskøjtekunstløb udføres traditionelt på quads - altså side-by-side skøjter 
Rulleskøjtekunstløb løbes fortrinsvis indendørs i håndboldhaller - specielt i Danmark. I udlandet, hvor sporten er mere forekommen, findes der mange og deciderede rulleskøjtehaller. Andre gulvbelægninger som beton, fast træ, terrazzo mm. findes også.

Lidt historie:

Nogle år forudgående for egentlig dannelse af Nif-rul, tog Marga Christiansen, en danselærerinde,- rundt og underviste i forskellige byer.

I 1959 startede den egentlige klub op på Kildemarksskolen i Næstved, med hjælp fra Marga´s løbere.

I 1967 flyttede klubben så til Næstvedhallerne, hvor træningen har foregået lige siden. Dengang havde klubben et medlemstal på ca. 160 løbere, og op igennem 1970´erne var NIF´s rulleskøjteklub den mest dominerende i Danmark;-Bl.a. hentede klubbens løbere, i 1979 ikke mindre end 6 mesterskabstitler hjem.

I starten af 1980´erne hjalp NIF-rul med tilblivelsen af Bramsnæs Rulleskøjteafdeling.

I 1990´erne havde NIF-rul en forholdsvis stille periode, men nu er vi atter på banen med stigende medlemstal, og vi henter også stadig flere gode medaljer hjem.

 


Næstved Idrætsforenings Rulleskøjteafdeling | Rolighedsvej 20, 4700 Næstved - Danmark