Om os

Hvad er Kunst rulleskøjteløb?

Rulleskøjteløb er en sport, der minder meget om kunstskøjteløb, som praktiseres på rulleskøjter. Blandt andet læres trinsekvenser samt spring og piruetter. Ud over de atletiske elementer er det kunstneriske aspekt også en stor del af sporten. Koreografi, udtryk og fortolkning giver ikke kun rulleskøjteløb sit navn, de er en vigtig del af det overordnede koncept.

Rulleskøjtekunstløb dækker over disciplinerne figurløb, friløb, dans, solodans, parløb, 4-gruppeløb, show og formationsløb, dvs. stort set de samme discipliner, som man kender fra isskøjtekunstløb.


Rulleskøjtekunstløb løbes fortrinsvis indendørs i sportshaller af håndboldhalstørrelsen - specielt i Danmark - Kunst udføres traditionelt på quads - altså side-by-side skøjter. I udlandet, hvor sporten er mere almindelig, findes der mange og deciderede rulleskøjtehaller. Andre gulvbelægninger som beton, fast træ, terrazzo mm. findes også.

I Danmark er der for nuværende februar 2024 6 klubber i Danmark fordelt med 5 på Sjælland og 1 i Jylland.

Rulleskøjteklubben Frisk - Ådalens skole, kornvænget 4, Frederikssund

Horsens Rulleskøjteklub - Søvindhallen, Ravnebjerget 12, 8700 Horsens

Kalundborg Rulleskøjteklub - Ulshøjhallen, Skovbrynet 51, 4400 Kalundborg

Jyderup Rulleskøjteklub - Kløverstien 67, 4300 Holbæk 

ART "Art On Skate"s - Ventedgårdsvej 42, 4440 Mørkøv

NARSK - Nørre Alslev Gymnastikforening - Skolegade 3, 4840 Nørre Alslev

 Tæt samarbejde med en klub i Berlin:

OSC - Berlin

Marga Christiansen

Klubbens historie


Nogle år forudgående for egentlig dannelse af Nif-rul, tog Marga Christiansen, en danselærerinde,- rundt og underviste i forskellige byer.

I 1959 startede den egentlige klub op på Kildemarksskolen i Næstved, med hjælp fra Marga´s løbere.

I 1967 flyttede klubben så til Næstvedhallerne, hvor træningen har foregået lige siden. Dengang havde klubben et medlemstal på ca. 160 løbere, og op igennem 1970´erne var NIF´s rulleskøjteklub den mest dominerende i Danmark;-Bl.a. hentede klubbens løbere, i 1979 ikke mindre end 6 mesterskabstitler hjem.

I starten af 1980´erne hjalp NIF-rul med tilblivelsen af Bramsnæs Rulleskøjteafdeling.

I 1990´erne havde NIF-rul en forholdsvis stille periode, men nu er vi atter på banen med stigende medlemstal, og vi henter også stadig flere gode medaljer hjem.

Vores kontingent

Indmeldelse sker ved fremmøde på træningsdagene. Alle er velkomne.

Man kan træne 3 x gratis, før man melder sig ind.

Kontingent betales over månederne september – juni
Løberne kan vælge at betale hele beløbet på én gang – eller betale pr. måned.

Priser for sæson 2024/2025:

Hold 1: kr. 250 pr. mdr. - inkl. skøjteleje

Hold 2: kr. 275 pr. mdr. - inkl. skøjteleje

Hold 3: kr. 325 pr. mdr. - inkl. skøjteleje

Hold 4: kr. 350 pr. mdr. - inkl. skøjteleje

Hold 5: kr. 375 pr. mdr. - inkl. skøjteleje

Klubben betaler stævnegebyrer samt licens for konkurrenceløbere.

Motionist: Kr. 150,-

Søskenderabat: Kr. 100,-

Passive medlemmer: Kr. 25,- pr. sæson

Vi ruller i Næstvedhallerne, hal 1, Rolighedsvej 20, Næstved.

Kontaktformular finder du under fanen "hold 1"

Din rolle som forældre.

Som forælder har du en vigtig rolle i at præge dit barns rulleoplevelser, så det bliver sjovt at løbe på rulleskøjter. Dit barn har brug for støtte og opbakning, blandt andet form af god stemning og trygt trænings- og konkurrencemiljø.


Mor og far er uundværlige medspillere for rulleskøjtesporten, ligesom alle vores frivillige trænere og officials er det.
Forældreengagement er en kæmpe ressource og gave til sporten. Vi deler alle en fælles passion på vores børn og unges vegne.
Det er nødvendigt, at børn får opbakning hjemmefra, når de løber på rulleskøjter. Det fremmer motivationen for børnene, giver tryghed og er med til at skabe fundamentet for en livslang tilknytning til et aktivt foreningsliv.
Engagerede forældre er en styrke for afviklingen af det daglige klubarbejde og er ofte en hjælpende hånd for træneren m.v. Derfor er det vigtigt med en god kontakt og et højt informationsniveau til forældregruppen.

Overengagerede forældre/misforstået engagerede forældre er en lige så stor svaghed for det daglige klubarbejde, som engagerede forældre er en styrke. Forældre der f.eks. kritiserer officials, konsekvent driver sit barn frem med råb og direktiver eller debatterer/omtaler sporten, trænere, dommere eller konkurrenter negativt ved spisebordene derhjemme – er en trussel for vores sport. Det er her de voksne skal være voksne.

Vidste du at..
• systemer, præstationsmål og resultatfiksering demotiverer mennesker, og dræber deres lyst til at lære?
• forældre, der sender dårlig energi eller hvisker i krogene, er med til at skabe et præstationsmiljø, der skaber utryghed og hæmmer børnenes lyst og engagement for sporten?
• børn ikke udvikler sig under pres – de lærer højest at overleve?
• når man spørger børn, hvorfor de dyrker idræt, kommer ’for at have det sjovt’ ind på en klar førsteplads hos både drenge og piger?
Vi har formuleret 10 forældrebud for at gøre dialogen om forældreopførsel og især den der går over stregen, lidt nemmere, og for at give anledning til refleksion.
Det er et forsøg på at få skabt opmærksomhed blandt forældre på opførsel og fairplay i forbindelse med vores børns sport.

De 10 forældrebud
1. Støt op om træning og konkurrencer – klap og støt alle løbere - ikke kun dit eget barn
2. Forhold dig i ro på tilskuerrækkerne – lad trænerene træne løberne
3. Ophold dig kun på forældreområderne – og i god afstand til løbere, trænere og officials
4. Respekter trænerens beslutninger – vær positiv og støttende
5. Respekter dommernes bedømmelse – anerkend den faglige viden de besidder
6. Skab god stemning ved konkurrencer – hjælp nye forældre med at finde ud af, hvad sporten går ud på
7. Spørg om konkurrencen var spændende og sjov – ikke om resultatet
8. Sørg for rigtigt og fornuftigt udstyr – overdriv ikke
9. Bak op om trænerens og klubbens arbejde – din indsats bliver værdsat, ikke mindst af dit barn
10. Husk på, at det er dit barn som løber på rulleskøjter - ikke dig!!

Er du utilfreds med noget, så tag det med træneren, lederen, kunstløbskomiteen eller den omfattede forælder med en positiv tilgang – drop negative udladninger, rygter og korridorsnak. Placer din utilfredshed der hvor nogen har mulighed for at gøre noget ved det. Det er en voksendialog, som ikke må gå ud over børnene.
Konsekvensen af utilfredse forældre og overtrædelse af forældrebudene giver ofte dårlige oplevelser for vores børn.
En anden konsekvens kan være tab af trænere og/eller dommerkompetencer, som i sin yderste konsekvens kan medføre, at sporten ikke længere kan afvikle det samme antal stævner eller andre aktiviteter, som skal være med til at udvikle vores sport. Kunstløbskomiteen forbeholder sig ret titil at sanktionere forældre der udviser uhensigtsmæssig adfærd.
Såfremt du har kommentarer, forslag eller spørgsmål i relation til arbejdet med at skabe et positivt og udviklende miljø i rulleskøjtesporten, er du altid velkommen til at kontakte kunstløbskomiteens medlemmer.
Kontaktdata fremgår på Dansk rullesports hjemmeside.
Kunstløbskomiteen ser frem til et konstruktivt samarbejde i et anerkendende miljø på - og udenfor banen.

Det første stævne

Her kan du læse lidt om, hvad du kan forvente til dit første stævne.

Når man har løbet på rulleskøjter et stykke tid, kan man stille op til stævner i en række, der kaldes spirer.

Du skal huske at møde til træningen og konkurrencen, indmarch og præmieoverrækkelse. Du kan se, hvilken slags spirer du er under deltagerlisten, og hvornår du skal være på gulvet i programmet. Kom altid i god tid, da der kan være ændringer i programmet.

Du kan klæde om i klubben/til stævnet. Husk venligst:

  • Skøjter
  • Strømpebukser
  • Klubkjole
  • Din kjole, du skal have på til løbet
  • Evt. skøjtebeskyttere
  • Ting til at opsætte dit hår med.
  • Noget at drikke og evt. noget at spise

Skøjtekjoler

Du skal have din egen skøjtekjole på til konkurrencen. Klubbens medlemmer sælger brugte skøjtekjoler, men du kan også prøve at finde en brugt på det store internet:).

Skøjtekjolen skal være udformet sådan, at den ikke skaber forlegenhed hos nogen. Kjolen må ikke være for nedringet eller vise nøgen mave. Der skal være "trusse" i dragten, som dækker bagdelen. Benene i dragten må ikke så høje at hoftebenene bliver blottet.

Er du en dreng, skal du have en dragt på med ærmer. Halslinien på dragten må ikke blotte brystkasse med mere end 8 cm. under kravebenet. Gennemsigtigt stof er ikke tilladt.

Dit hår skal være sat op, så man kan se din nakke, og du skal have hudfarvede strømpebukser på. Strømpebukserne skal inden under skøjtekjolen. Du kan evt. have skøjtebeskyttere på, men dette er ikke et krav.

Indmarch

Til indmarch løber alle løberne ind på banen i samlet flok. Du skal her have en klubkjole på. Klubkjolen udlånes af klubben og afleveres tilbage efter stævnet. Du skal selv sørge for at få den på, inden der er indmarch.

Dit løb

Du skal selv sørge for at skifte til din skøjtedragt, inden du skal ud på gulvet og løbe.

Når din gruppe skal løbe, hjælper din træner med, hvornår du skal ind på gulvet. Lad venligst være med at gå ud af hallen en halv time inden du skal ind, da trænerne så evt. ikke kan finde dig. Der kan være opvarmning sammen med træneren, inden du går på gulvet. Derudover er der opvarmning på gulvet, inden du skal løbe. Træneren hjælper med, hvornår du skal køre din rækkefølge. Når du er færdig med at køre dit program, kører du ud til træneren, som fortæller dig, hvordan det er gået, og herefter kan du rulle over til dine forældre.

Når du er på gulvet, løber du sammen med 1 eller 2 andre. Der bliver trukket lod om, hvem man skal løbe sammen med, den dag, du skal til stævnet, så du kan ikke vide på forhånd, hvem du skal løbe sammen med, og du kan heller ikke selv vælge, hvem du skal løbe sammen med.

Bestyrelse

Formand
Claus Møller-Olsen
Kasserer
Heidi Witting
Profile Image
Sekretær
Pernille Kartin
Træner ansvarlig, samt træner på hold 1.
Mor til Nete Kartin der løber på hold 5 og landsholdet og er træner på hold 3.
Profile Image
Bestyrelsesmedlem
Morten K.  Mathiasen
Morten er far til Nete Kartin som løber på hold 5 og landsholdet og er træner på hold 3. Nete har løbet siden 2017. Nete har løbet siden 2017.
Profile Image
Bestyrelsesmedlem
Rasmus Lehné Witt
Rasmus er far til Clara Witt som løber på hold 3 samt landsholdet. Clara har løbet siden 2021.
Bestyrelsesmedlem
Line Sørensen
Line er mor til Mine som løber på hold 4 samt landsholdet og er træner på hold 1. Mine har løbet siden 2019.
Bestyrelsesmedlem
Anne Marie Hellemann
Anne Marie er mor til Katrine som løber på hold 5 og er træner på Show. Katrine har løbet siden 2015.
Profile Image
Bestyrelsesmedlem
Michella Østergaard Andersen
Michella er mor til Filippa som er løber på hold 4 samt landsholdet. Filippa har løbet siden 2019.
Profile Image
Bestyrelsesmedlem
Bobby Nielsen
Bobby er far til Chiara. Chiara har løbet siden 2021, løber debutant U12 og er på landsholdsløber.
Suppleant
Tina Nielsen
Tina er mor til Wilma, debutant på hold 3 og Isabel, Cadet C løber på hold 4. Isabel har løbet siden 2019 og Wilma siden 2022.
Profile Image
Suppleant
Ann-Karina  Wismarch
Ann-Karina er mor til Siff, debutant løber på hold 3. Siff har løbet siden 2022.

Referat generalforsamling 2024

Referat 2024

Formandens beretning 2024

Vedtægter for Næstved Idræts Forening

Gældende vedtægter d. 10. marts 2024

Forretningsorden for Nif-rul

Forretningsorden